De Leergeldformule

...

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je laat bewijzen zien van het totale gezinsinkomen. Als je dat wil, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 2. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. 

  Klik op ‘Start hier jouw aanvraag’ of klik hier
  Volg het stappenplan van de aanvraag. 
  Na verzending neemt Leergeld Arnhem, Renkum, Rheden vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 3. Besluit

  De intermediair draagt jouw verzoek over aan het kantoor van Leergeld. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat je binnen 4 weken een reactie ontvangt.


 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld Arnhem helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.

 5. Nazorg

  Na afhandeling van de aanvraag neemt Leergeld weer contact met je op om te informeren of de aanvraag naar wens is verlopen en/of we nog iets voor je kunnen betekenen.